diumenge, 30 de juny del 2024

 Publicació 94

UNA ALTRA HISTÒRIA DE LA CAPELLA DE SANT SILVESTRE

Sobre la capella de Sant Silvestre de Vallirana se n’ha escrit tant i se n’han donat tantes referències que fins i tot ens fa un xic de recança tornar a comentar detalls d’aquest vell edifici situat en una de les valls més fascinants i boniques de la població de Vallirana.
Però, al marge de les referències històriques sobre la capella (que diversos autors amb més coneixement de causa que nosaltres han anat desgranant), ens hem atrevit a comentar i eixamplar alguns detalls de la història d’aquest edifici. Sobretot, ens hem decantat per les breus citacions documentals que al llarg dels segles s’han anat deixant escrites. Per aquest motiu l’hem titulat UNA ALTRA HISTÒRIA DE LA CAPELLA DE SANT SILVESTRE.
Així i tot, hem volgut aportar el nostre gra de sorra en la incògnita que representa, documentalment, la capella de Sant Silvestre, esmentada en ple segle X i desapareguda durant molts anys, llevat de comptades excepcions. Alguns dels documents que citem són inèdits i en d’altres hi hem corregit alguna llacuna històrica que s’havia publicat.

* * * *

VEURE-HO EN PDF