dissabte, 9 d’abril del 2016

El proper llibre de Josep Llurba: La Guerra Civil a Cervelló 1936 - 1939

“La Guerra Civil a Cervelló 1936-1939”, de Josep Llurba Rigol, el podríem considerar com un del temes més candents d’aquella època. Amb un enfocament serè i objectiu ja que el balanç que se’n fa és prou clarificador per copsar una societat poc o gents disposada apaivagar la situació bel·ligerant entre diverses maneres de pensar i d’actuar.
Les esquerdes socials i ideològiques del país, existents en la majoria de la societat de molts anys enllà, van ser un dels orígens principals de les fortes divisions i antagonismes radicals que van portar la població a un enfrontament sense precedents en la història de la població.
Assassinats, robatoris, intimidacions, nepotisme i un sens fi de ferocitats van ser l’eix principal d’un enfrontament entre persones de la mateixa comunitat.
El llibre de Josep Llurba vol constituir una referència objectiva i rigorosa sobre els fets de la Guerra Civil a Cervelló ocorreguts entre els anys 1936-1939 i la posterior postguerra, que va ser tan bèstia i absurda com la mateix guerra.
Si voleu participar en el projecte del llibre, i encara no ho heu fet, podeu participar mitjançant el mecenatge de MECENIX entrant a la següent adreça:
http://mecenix.com/ca/la-guerra-civil-a-cervello-1936-1939-2