Deogracias Ballesteros Pérez Ildefonsa Pilar Espias Hernández
Durant el període de la Segona República espanyola (1931-1939) i dins d’ella, amb l’esclat de la Guerra Civil (1936-1939), a Cervelló diversos personatges van sobresortir per la seva implicació en molts dels esdeveniments que van succeir en aquells moments.
Episodis transcendentals que canviarien la vida quotidiana de moltes persones. I com que en tots els fets de la vida pacífica o revoltosa sempre hi ha personatges que sobresurten i que sovint en moments conflictius porten les regnes de la conjuntura sociopolítica, avui hem volgut parlar de dos personatges que, tot i no ser ciutadans nascuts a Cervelló, van ser prou influents en la conjuntura política que es va crear quan es va proclamar la Segona República Espanyola i, sobretot, quan va esclatar la Guerra i es van muntar els Comitès Revolucionaris.
És evident que podríem parlar d’altres persones que també van ser molt partícips en els esdeveniments, però ens hem decantat pel matrimoni format per Deogracias Ballesteros Pérez i Ildefonsa Pilar Espias Hernández. Ell un ciutadà que va fer de mecànic i escrivent a la fàbrica de sedes d’en Joan Batllevell i ella era mestra de pàrvuls de l’escola pública de Cervelló i va ser la primera dona de la història municipal cervellonina en ostentar un càrrec de regidora a Ajuntament de Cervelló. |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada